HTML

India... az India!

Már egy ideje Indiával kelek és fekszem. Volt már néhányszor, hogy Indiában keltem és feküdtem. Reméltem, nem kell sokat várni, hogy újra így legyen. És itt vagyok újra :) A blog régebbi bejegyzései közt megannyi útleírást, az újabbak között véleményeket, kultúrtörténeti és irodalmi írásokat, fordításokat is talál a Kedves Olvasó. Őszintén remélem, úgy érzik majd, nem sok másik olyan forrás akad, amely ilyen rálátást kínál napjaink Indiájára.

Hirdetés

Facebook

2014. március 13. पेतॅर

Vegyes ind kultúrtörténet

A korábban már említett vállalkozás keretei között egy újabb részletet fordítottam magyarra, egészen pontosan a könyv végén található tizenkét függeléket, amelyek a következők:

Világkép és földrajz
Csillagászat
A naptár és időszámítás
Matematika
Fizika és kémia
Élettan és orvostudomány
Logika és ismeretelmélet
Súlyok és mértékegységek
Pénzverés
Az ábécé és kiejtése
Verstan
A cigányság

Elérhető innen

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

http://indiaazindia.blog.hu/api/trackback/id/tr165858235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Sledger · http://krikett.blog.hu/ 2014.05.11. 19:09:40

Gratulálok! Nem semmi munka, lehetett ezeket lefordítani. Annyit még hozzátennék a bloghoz, hogy a turisztikai posztoknál az angol átrás is mehetne zárójelben. Tudom, hogy az indológusok szerint a magyar átírás az adekvát, de a neten nehéz a laikusoknak visszakonvertálni angolra, ha keresni szeretnének.

पेतॅर 2014.05.11. 22:46:08

@Sledger: Van benne valami, igyekszem tenni az ügy érdekében! :) És köszönöm a gratulációt, remélem, hogy a társaim is igyekeznek a részükkel, és egy éven belül ott lehet a könyv a boltokban. Nem tegnap volt, hogy erről a kultúrkörről olyan átfogó ismeretterjesztő munka vált elérhetővé magyarul, amely minden család könyvespolcára odakívánkozik. Ez viszont mindenképpen ilyen.