Hirdetés

HTML

Hirdetés

India... az India!

Már egy ideje Indiával kelek és fekszem. Volt már néhányszor, hogy Indiában keltem és feküdtem. Reméltem, nem kell sokat várni, hogy újra így legyen. És itt vagyok újra :) A blog régebbi bejegyzései közt megannyi útleírást, az újabbak között véleményeket, kultúrtörténeti és irodalmi írásokat, fordításokat is talál a Kedves Olvasó. Őszintén remélem, úgy érzik majd, nem sok másik olyan forrás akad, amely ilyen rálátást kínál napjaink Indiájára.

Facebook

2015. június 02. पेतॅर

Utazási tanácsaim

Az alább mellékelt térkép alapján (kattintva megnyílik nagyban) most már úgy érzem, van annyi tapasztalatom az Indiában való utazás mikéntjéről, hogy összeállítsak 10 oldalnyi útmutatót mindazoknak, akik eljátszottak már a gondolattal, hogy Dél-Ázsiába, azon belül is Indiába utazzanak. Általános tudnivalók után kiderül, hogy

  • mit csomagoljunk,
  • hogyan bánjunk a pénzzel,
  • mire számítsunk a szállodában,
  • miként viselkedjünk az utcán,
  • mivel közlekedjünk,
  • mit együnk,
  • hogyan óvjuk egészségünket,
  • mire figyeljünk a nevezetességeknél,

valamint

  • melyek a leglélegzetelállítóbb helyek (szerintem), és
  • milyen ajándékokra érdemes gondolni hazatérés előtt.

A tanácsok egy-két közérdekű adattól eltekintve személyesek. Igyekeztem tömör lenni, így aki ennél még többet szeretne megtudni, annak tovább kell olvasnia (Lonely Planet, DK India, stb.). Remélem, hogy lesz, aki letöltve és kinyomtatva szívesen magával is viszi majd e tanácsokat, ezért PDF-ben adom közre 

♦♦ ITT ♦♦ 

Szívesen veszem, ha valaki hozzászólásként felteszi kérdéseit!

b.jpg

komment

Címkék: utazás India


A bejegyzés trackback címe:

https://indiaazindia.blog.hu/api/trackback/id/tr85857347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zdyzs 2014.10.06. 17:16:12

Péter!

Nagyon jók lettek az utazási tanácsok! Talán még annyit tennék hozzá az elejéhez, ahol az indiaiak angol tudásáról írsz, az, hogy bólogatnak és azt mondják "yes,yes" egyáltalán nem jelenti azt, bármilyen fogalmuk is lenne arról, mit kérdeztünk vagy mondtunk nekik. Hasonlóan, ha útbaigazítást kérünk, senki soha nem fogja bevallani, fogalma sincs merre kell menni, valamit biztosan mutatni fog, még akkor is ha azt sem tudja mit keresünk.

पेतॅर 2014.10.06. 19:08:27

Kedves Zsolt, nagyon köszönöm! Ez remek kiegészítés, mindenképp beleteszem, hiszen ez tényleg rendre megtörténik :))
süti beállítások módosítása